jueves, 5 de agosto de 2010

papillot del carreró de l'amargura






Com a primera recepta del blog, veurem peix cuinat a la papillot.

El papillot o papillota és una tècnica de cuina que consisteix en la cocció d'un aliment en un embolcall resistent a la calor, com pot ser un paper d'alumini, o un paper sulfuritzat. L'aliment empreat en aquesta tècnica sol ser de consistènica tova: generalment peixo de diferents tipus o verdrures frescques. La denominació papillot s'aplica als plats elaborats amb aquesta tècnica, és a dir truites al papillot, lluç al papillot, verdures al papillot...

Aquesta tècnica es pot utilitzar tant en forn, com en brasa (o sobre els fogons de la cuina).

Pràctica:

- Precalantar forn a 200º o preparar brasses.
- Posar el peix (sencer), les verdures (tallades petites o al gust), oli, especies, vi i llimona per sobre del paper d'alumini.
- Tancar hermèticament el paper de plata (clau de l'èxit de la recepta). Tancar-lo doblegant el paper de plata i intentar conseguir fer el màxim de bossa dins del paper.
- Deixar coure entre 10 y 20 minuts (sempre dependrà del foc i aliments que hi hagin)


No hay comentarios:

Publicar un comentario